Urządzenia i Akcesoria
Polędwica z tuńczyka w nori
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Majonez wasabi
-
1 czubata łyżeczka proszku wasabi
-
1 łyżka wody
-
100 g majonezu
Polędwica z tuńczyka w nori
-
10 g korzenia imbiru, świeżego
-
50 g pasty miso ciemnej
-
50 g sosu sojowego
-
1 łyżka brązowego cukru
-
40 g mirinu
-
30 - 40 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
100 g awokado pokrojonego w 3 mm półplastry
-
400 g tuńczyka, świeżego (jeden płat)
-
20 g oleju sezamowego
-
20 g octu ryżowego
-
150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
1 - 2 płaty wodorostów nori do sushi
-
woda do zwilżenia wodorostów
-
ziarna sezamu do posypania
-
3 - 4 rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.7 g
Kalorie
1241 kJ /
340 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 godz. 20 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Krewetki Kung Pao
45 min